Een frisse start

Welkom aan mijn nieuwe en oude volgers ! Ik zit op dit moment in een nieuwe fase vol ontdekking en veranderingen! Als je me al een tijdje volgt, heb je misschien gemerkt dat ik oude wegen heb afgesloten: zoals mijn blog (op blogger), mijn oude website (op wordpress) en zelfs mijn oude Instagram-account (Amifan01) zijn achtergelaten om ruimte te maken voor vernieuwing. En terwijl ik deze nieuwe koers vaar, is een van mijn eerste stappen het heroverwegen van mijn haakpatronen.

Lees meer »

Op zoek naar duurzame garens | mijn top 3

In mijn zoektocht naar garens met een duurzaam label ben ik er achter gekomen dat je ook op een andere manier kan denken. Garens van dichtbij, dat moet toch ook kunnen? Misschien niet helemaal duurzaam geproduceerd, of 100% biologisch. Maar de voetafdruk verkleinen  omdat het van dichtbij is geproduceerd... dat doet toch ook iets goeds voor het klimaat?

Lees meer »

Meer labels, meer inzicht - OEKO-TEX

In de wirwar van “groene” labels neem ik nu de OEKO-TEX label onder de loep. Een label dat niet alleen op garenbollen prijkt, maar ook te vinden is op diverse kledingstukken. Wat is dit voor een logo? En waarom staat het op sommige 🧶 ?

Lees meer »

Yummigurumi's moeilijkheidgraden

Als je wilt gaan haken ben je blij als er ergens staat of het een haakpatroon geschikt is voor een beginner of dat het een patroon is voor een meer gevorderde haakster. Ook in mijn patronen kan je dit terug vinden. Meestal wordt dit aangegeven met sterren of woorden als beginner, gemiddelde en gevorderde haakster.

Lees meer »

Groene draadjes (en dan bedoel ik niet de kleur)

Met het starten van Yummigurumi wil ik ook starten met het haken en breien van knuffels met duurzame garens. Maar is dat wel mogelijk? Ik hoor je denken, "Is het popje dan nog lekker zacht, kleurrijk en knuffelbaar?" Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Dat ga ik dit jaar dan ook onderzoeken. Dus deze week zoek ik uit wat al die "groene" symbolen zijn die je soms op bollen ziet. Groene blaadjes, logo’s en andere verwijzingen. Het klinkt goed, maar is het echt? Of is het greenwashing?

Lees meer »

Mijn november storm...

November. Een normale maand, net zoals de anderen. Geen speciale activiteiten en de kerststress is nog ver weg. Kerststress had ik dan ook geen last van... maar andere stress? Jazeker. Mijn website begaf het. Je weet het wel, even kijken naar nieuwe layouts om te zien of er iets nog mooiers tussen zit. Eén misklik en het was gedaan. Weg was mijn oude layout. Je denkt misschien, "dan zet je hem toch gewoon weer terug?" Ja, dat dacht ik ook. Helaas bleek dat mijn layout nu niet meer bestaat, of in elk geval niet meer in de gratis versie... Een gecrashte website die volledig opnieuw gebouwd moest worden, dat was hoe mijn november begon. En eerlijk gezegd, had ik daar helemaal geen zin in. Tijd voor verandering dus! Stiekem kwam het zo slecht niet uit, een nieuwe website is iets waar ik al veel mee bezig was. 

Lees meer »

Kennismaken met Yummigurumi

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn gloednieuwe website. Ik ben AmiFan en al jaren bezig met het ontwerpen van haakpatronen. Je kan mij dan ook van die naam kennen. Ik ontwerp voor het magazine Aan de Haak en publiceer regelmatig losse patronen op Ravelry en mijn oude blog.

Lees meer »