Mijn november storm...

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 16:19

November. Een normale maand, net zoals de anderen. Geen speciale activiteiten en de kerststress is nog ver weg. Kerststress had ik dan ook geen last van... maar andere stress? Jazeker. 
Mijn website begaf het. Je weet het wel, even kijken naar nieuwe layouts om te zien of er iets nog mooiers tussen zit. Eén misklik en het was gedaan. Weg was mijn oude layout. Je denkt misschien, "dan zet je hem toch gewoon weer terug?" Ja, dat dacht ik ook. Helaas bleek dat mijn layout nu niet meer bestaat, of in elk geval niet meer in de gratis versie... 
Een gecrashte website die volledig opnieuw gebouwd moest worden, dat was hoe mijn november begon. En eerlijk gezegd, had ik daar helemaal geen zin in. Tijd voor verandering dus! 
Stiekem kwam het zo slecht niet uit, een nieuwe website is iets waar ik al veel mee bezig was. 

Betaald domein?

Ja, inderdaad. Dat heb je goed gespot. Na alle frustraties en de beperkingen op mijn vorige site, ben ik overgestapt naar een betaald domein. Dit heeft deuren geopend naar nieuwe mogelijkheden en heeft mij de vrijheid gegeven om de website op mijn eigen manier vorm te geven. Je vraagt je misschien af, "Yummigurumi, waar komt dat vandaan?" Nou, hier komt het antwoord; het is een naam die al jaren in mijn hoofd rondspookt (samen met zo'n 20 verschillende ideeën waar ik de naam voor kon gebruiken). Dus toen mijn website het opgaf en ik een nieuwe nodig had, was de naam snel gekozen. En de domeinnaam bleek nog vrij te zijn, dus 1+1=3.

 

Eindelijk geen storende reclames meer!

Eén van mijn grootste irritaties is nu verdwenen, een irritatie die ik kan garanderen dat jullie zullen herkennen; reclames. Met het betaalde domein en een abbonement op een website kwam de bonus van een reclame vrije website, joepie! Geen ongewenste advertenties meer. Geen vervelende reclames die je moet wegklikken. Geen bewegen de beelden die je aandacht stelen van mijn (geweldige) blogberichten. 

Doei doei reclame. Nou ja, bijna dan.
Alleen nog mijn eigen reclame is hier toegestaan.

 

Stiekem toch wel veel pluspunten...

Als we de stress van plots een nieuwe website moeten bouwen eventjes negeren, dan was de vrijheid die het mij gaf toch wel heel fijn. Helemaal opnieuw beginnen was best relaxed. Alle oude berichten kon ik negeren, nergens waar ik rekening mee hoefde te houden. Gewoon lekker klooien met een mooie home pagina. Eentje die ik zelf aantrekkelijk vindt, die makkelijk te navigeren is voor zich spreekt (of nou ja, dat hoop ik tenminste). Waar ik vroeger Ravelry nodig had om je mijn patronen te laten downloaden, kan het nu gewoon op mijn site zonder omwegen. 
Zo fijn! Een mooie manier om mijn online "voetafdruk” kleiner te maken; wat beter is voor klimaat.

 

Het was het waard.

Wat begon met stress en frustratie over een website die me zo plots verliet, heeft zich ontwikkeld tot een opwindende reis. Mijn keuze voor een betaald domein heeft niet alleen mijn online omgeving verbeterd, maar heeft ook een positieve invloed gehad op mijn plezier en voldoening bij elke pagina, foto en uitleg die ik toevoeg. Het gedoe was de moeite waard voor het uiteindelijke resultaat.

 

Werkt alles nu vlekkeloos? Nee nog lang niet. Nieuwe website, nieuwe struggles. Wordt vervolgd

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Clarisse
6 maanden geleden

Wat ziet die nieuwe site er super gaaf uit. Zo werd het verlies van het een dubbele winst voor deze site. Heel veel succes met al die nieuwe struggles.