Kennismaken met Yummigurumi

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 16:38

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn gloednieuwe website. Ik ben AmiFan en al jaren bezig met het ontwerpen van haakpatronen. Je kan mij dan ook van die naam kennen. Ik ontwerp voor het magazine Aan de Haak en publiceer regelmatig losse patronen op Ravelry en mijn oude blog.

Officieel ga ik door het leven als Yvette, getrouwd en met een creatieve dochter die nog lekker thuis woont. Zij is mijn rechterhand bij het ontwerpen. Zij maakt de schetsen en komt met ideeën en ik vertaal het naar een knus gehaakt resultaat. En ja, ze zal zich hier op dit blog ook van zich laten horen. (een soort achter de schermen blik vanuit haar).

Waarom een nieuwe naam en waarom Yummigurumi? Simpelweg omdat  'Yummigurumi' het lekkere van 'yummi' combineert met het schattige van 'amigurumi', wat staat voor die kleine gehaakte knuffels waar ik zo dol op ben; want dat is wat ik wil haken, knuffels die eruitzien alsof je ze kunt opeten.

Ontdek het speelse verhaal achter mijn nieuwe logo.

Met een nieuwe naam hoort ook een fris logo. Het ontwerp van AmiFan is ondertussen al 13 jaar en zelf ontworpen, dus het moest wel in die herkenbare stijl, zij het met een hedendaagse touch.

Hiernaast zie je mijn nieuwe yummigurumi-logo. En lees hieronder verder wat het verhaal is achter dit logo.

 

 

Elk haakontwerp ontspringt recht uit mijn hart. Zodra mijn hart een sprongetje maakt, komt de creatie tot leven. Ik vertaal die hartstocht door het draad van mijn hart om te toveren tot een vertederende amigurumi. Dat draadje verbindt zich natuurlijk met een bolletje, waarin de amigurumi al schuilgaat (met oogjes in schattige kawaii-vorm). En zoals elke creatie een eigen draai verdient, kreeg ook het logo een Yummi-twist. Het transformeert in een verrukkelijk koekje, waarvan de kruimels vrolijk omhoog dwarrelen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.