Amigurumi a la carte : #4 vullen van je amigurumi

Gepubliceerd op 28 juni 2025 om 13:52

De kunst van het vullen.

Welkom terug in de zachte keuken van Yummigurumi, waar we vandaag een delicaat haakgerecht op het menu hebben: de aarbei met choco drizzle

Wie  een doosje luxe bonbons open maakt, weet het: perfect van buiten, precies gevuld van binnen. Niet té vol – dan barst het omhulsel. Niet te leeg – dan hap je in lucht. En een mooie knapperige laag chocolade met glans. Dat is precies de balans die we zoeken in het vullen van amigurumi.

Want eerlijk is eerlijk: je kunt nog zo strak haken, nog zo mooi minderen… als je vulling niet klopt, zakt je haakcreatie in als een te zachte pudding of ploft uit elkaar als een popcorn.

Dus, vandaag de kunst van het vullen:

  • Welk materiaal gebruik je?
  • Hoe voorkom je bobbels, overvullen of lege plekken?
  • En wanneer weet je: nu is het genoeg?

Net als bij bonbons maken draait het om de juiste techniek (die kan ik delen) én gevoel (dat is oefenen).  

We sluiten deze les af met een passend dessert: een aarbei met chocolade drizzle – klein, fijn en bomvol oefenpotentie.

amiguurmi al a carte, yummigurumi, haaktip

Chef’s tip:

“Vullen is als tempereren: geduld, herhaling, en vooral niet denken dat meer altijd beter is. Een mooi haakwerk barst niet uit z’n voegen – dat laat zich vullen als een bonbon met precisie.”

Heb jij een vull-tip die je altijd gebruikt? Of juist een klassiek vull-fiasco meegemaakt? Deel het hieronder of show je aarbei-creatie met #yummigurumi.

aarbei,haken, chocolade , haakpatroon, gratis
aarbei, haken, gratis haakpatroon, drizzle

Volgende keer op het menu:

 

“De Mise en Place van Amigurumi” – hoe je onderdelen mooi en symmetrisch in elkaar zet.

Of je nu oortjes, pootjes of een gezichtje op z’n plek wilt… het zit ’m in de details.

 

Tot volgende week –

Bon appétit & haak zacht,

Yvette – Yummigurumi 🍬🧵

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.