Snuggle beestjes van Just Kimberley | Review

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 16:13

Als fervente haakliefhebber ken ik de patronen van Just Kimberly al een tijdje via Instagram en diverse beurzen. Misschien ken jij haar van het boek Haken met Sam en Julia (het muizenhuis) of Gordeldieren haken. Haar ontwerpen zijn altijd zo verfrissend en creatief, maar helaas vind ik niet altijd de tijd om ze ook zelf te haken.  Toch besloot ik onlangs dat het eens tijd was om een van haar patronen op te pakken.

De keuze was echter niet makkelijk. Met zoveel schattige en prachtige ontwerpen van haar hand koos ik voor een van de gratis snuggle doekjes. Misschien heb je ze wel eens gezien? Een leeuwtje, een eenhoorn, de fleurige flamingo of het chique zwaantje. Tja, nu nog ik een beslissing maken. Uiteindelijk besloot ik om te gaan voor het schattige eendje. Waarom? Nou, volgens mij is het een perfect patroon voor beginners en omdat ik momenteel regelmatig workshops geef aan beginners moest ik dit uiteraard even testen. En ik was benieuwd of ik het als gevorderde haakster ook nog leuk zou vinden om te maken.

 

Aan de slag

Het patroon is direct vanaf haar site te haken, dus niet te downloaden als pdf. En het is niet getest, maar ik heb geen foutjes kunnen vinden. Mocht je dit wel ontdekken dan kan je een bericht onder het patroon achterlaten, waarna ze het vast zal aanpassen. Een mooie manier om gratis patronen te delen en niet te veel tijd kwijt te zijn aan testen.

 

Vol enthousiasme begon ik eraan, maar al snel dacht ik bij mezelf: waarom zou ik het makkelijk maken als het ook moeilijk kan? Ik wilde geen gewoon geel eendje haken, nee, ik wilde er een maken die er echt uitspringt, met van die schattige bruine streepjes. Natuurlijk ging dat niet zonder slag of stoot. Ik heb het wel vier keer uit moeten halen omdat het resultaat steeds niet was wat ik voor ogen had. Maar elke keer dat ik opnieuw begon, werd het beter. En uiteindelijk is het me gelukt! Nu heb ik een lief eendje met precies de bruine streepjes zoals ik wilde.

Oh ja, gisteren vond ik bij de kringloop een leuke fleece deken. De rand was al mooi afgewerkt, dus ik hoefde daar niets meer aan te doen. Ik ben echt super blij met hoe het geworden is!

Review patroon

Het patroon van Just Kimberly was uitstekend te volgen en zeer geschikt voor beginners. Hoewel er geen foto's van de afzonderlijke onderdelen waren, stoorde dat mij niet; bij dit patroon was het niet nodig. De foto van het resultaat was duidelijk en gaf een goed beeld van het eindproduct.
Mocht je wel je fleece willen omborduren, dan zijn daar wel duidelijke foto's bij. De pagina met gratis patronen en ook van dit patroon laadde snel en zonder problemen ( dat kan mij soms vreselijk storen als je het even weglegt en dan helemaal opnieuw moet opzoeken).

Bovendien was de uitleg van het patroon helder en goed gestructureerd, wat het haken een plezierige ervaring maakte. Het smaakt zeker naar meer.

Gratis

Erg leuk dat  het haakpatroon van Just Kimberly helemaal gratis beschikbaar is. Een mooi cadeau aan de haakgemeenschap en voor mij de perfecte basis om mijn creativiteit op los te laten.

Dus, aan iedereen die op zoek is naar een nieuw project: neem zeker een kijkje bij de patronen van Just Kimberly. Ze zijn niet alleen toegankelijk voor beginners, maar bieden volgens mijn ook genoeg ruimte voor ervaren haaksters om hun eigen twist eraan te geven. En wees niet bang om het patroon uit te halen als dat nodig is. Het eindresultaat is het absoluut waard.


Groetjes, Yvette

 

Foto van het originele patroon en een link naar het  patroon van Just Kimberley, met toestemming geplaatst. (2024)


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze review is volledig mijn eigen mening. Ik heb geen opdracht gekregen en deel dit puur omdat ik het leuk vind om mijn ervaringen met jullie te delen. Dit is hoe ik het patroon heb ervaren, zonder aanpassingen, zonder feedback. Voel je vrij om je eigen mening te vormen en feedback te geven door het geven van sterren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.